Cover folder VriendenOok de Musea Zutphen kennen een Vriendenvereniging. Deze bestaat al ruim 50 jaar. Een kleine 700 kunstliefhebbers uit Zutphen en ruime omgeving zijn lid.

De vereniging steunt de Musea Zutphen financieel bij de verwerving van kunstwerken die passen in de collectie. Ook is de vereniging gesprekspartner van bestuurlijk en cultureel Zutphen. Dat is zeker van belang nu in de komende maanden veel aandacht nodig is voor de samenvoeging van onze musea in de nieuwbouw in de Hof van Heeckeren.

De Vrienden hebben ook voordeel van hun lidmaatschap. Natuurlijk kunnen zij de Zutphense musea gratis bezoeken. Ze worden uitgenodigd bij de opening van tentoonstellingen en kunnen deelnemen aan rondleidingen. Tweemaal per jaar worden excursies georganiseerd, deelname met korting aan uiteenlopende cursussen en lezingen op kunstgebied is mogelijk.

Bent u benieuwd naar de activiteiten van en voor de Vrienden en wilt u misschien wel Vriend worden van een inspirerende vereniging, bezoek dan onze website.

www.vriendenmuseazutphen.nl

vriendenlogo