Nu te zien in de Witte Vleugel dichtbij het Hof van Heeckeren.

Het Panorama Zutphen wordt vanaf 27 juni 2016 tentoongesteld in een minitentoonstelling in de Witte Vleugel, dichtbij het Hof van Heeckeren. De inmiddels binnen en ver buiten Zutphen bekende pentekenaar Henk Bouwman (Weesp, 1950), zal naast zijn Panorama Zutphen verder werken aan zijn project Oude Stad.


Panorama Zutphen

Na een bezoek aan het bekende Panorama Mesdag in Den Haag ontstond bij Bouwman het idee voor het Panorama Zutphen. Aan de hand van maakte hij bijna zes meter lange pentekening die hij op 21 februari 2015 na meer dan 1.000 tekenuren voltooide.  De inkt van zijn Panorama Zutphen was nog maar nauwelijks droog of Bouwman stond alweer in de startblokken om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Dit keer heeft hij zijn oog laten vallen op het ’s Gravenhof, het oudste plein van Zutphen. Je kan stellen dat van hieruit niet alleen Zutphen, maar ook de provincie Gelderland is ontstaan want de graven van Gelre komen hier vandaan.


Informatiepunt vernieuwde Musea Zutphen in het Hof van Heeckeren

Ook de toekomstige huisvesting van de Zutphense musea Hof van Heeckeren, ontbreekt vanzelfsprekend niet. Zijn nieuwe huzarenstukje zal uiteindelijk resulteren in een tekening van 2 bij 2 meter. Opnieuw kunt u meegenieten hoe een fraai stukje Zutphen wordt vastgelegd. Als geen ander weet Henk u te attenderen op de vele bijzondere details van de oude, maar springlevende stad die zijn hart gestolen heeft. Vanaf 30 juni 2016 is Henk Bouwman elke donderdag van 13.00 tot 16.00 uur tekenend te vinden in een minitentoonstelling de Witte Vleugel, Kerkhof 1a Zutphen. Tevens kunnen bezoekers aan deze minitentoonstelling informatie vinden over de vernieuwde Musea Zutphen in het Hof van Heeckeren.

Meer informatie: www.museazutphen.nl  en www.henk-bouwman.nl


Gegevens minitentoonstelling

Panorama Zutphen & Oude Stad
Witte Vleugel
Kerkhof 1a, Zutphen
Maandag t/m donderdag van 13.00 t/m 16.00 uur
Toegang gratis

Panorama van Zutphen 59